Osso bucco

1 kg Pesolan Pihvitilan naudanpotkaa

1 dl vehnäjauhoja

2 tl mustapippuri rouhetta

½ tl suolaa

noin 2 rkl voita

noin 2 rkl rypsiöljyä

3 keskikokoista punasipulia

2 porkkanaa

3 valkosipulinkynttä

2 dl valkoviiniä

3 rkl lihafondia

noin 2 dl vettä

1 tlk (200g) tomaatteja mehuineen

2 rkl valkoviinietikkaa

2 tl sokeria

3 laakerinlehteä

3 oksaa (2 tl) rosmariinia

6 oksaa (2 rkl) timjamia

½ nippua lehtipersiljaa

2 tl mustapippuria rouheena

suolaa maun mukaan

 

Kuivaa potkat ja tee jauhoseos (vehnäjauho + suola + mustapippuri)

Pyöritä potkat jauhoseoksessa ja ruskista jauhotetut potkat pannulla, jossa on voita ja rypsiöljyä. Ruskista pinta kummaltakin puolelta kauniin ruskeaksi ja siirrä potkat sivuun.

Pilko porkkana ja sipuli suuriksi paloiksi ja laita pilkotut kasvikset joko pataan tai uunivuokaan, murskaa valkosipuli kasvisten joukkoon.

Kaada kasvisten päälle valkoviini ja tomaatit. Lisää myös joukkoon sokeri, timjami, rosmariini, valkoviinietikka, laakerinlehdet, mustapippurirouhe ja silputtu persilja.

Sekoita veden joukkoon fondi ja kaada se kasvisten päälle.

Sekoita seosta ja lisää joukkoon potkat. Jos potkat eivät peity nesteellä, niin lisää vettä.

Hauduta kannen alla niin kauan, että liha alkaa jo melkein irrota luista (noin 1½ tuntia).

Maistele ja mausta (suola kohdilleen!)

%d bloggaajaa tykkää tästä: