Rässinauta

  • Naudan lapaa, niskaa tai rintaa (paras tulee, kun laittaa kaikkia)
  • Juuriselleriä
  • Porkkanaa
  • Sipulia
  • laakerinlehtiä
  • Suolaa ja pippuria

Ruskista lihat voissa pannulla ja lisää suolaa ja pippuria. Tämän jälkeen laita ne syvään uunivuokaan ja täytä sitä vedellä niin, että kaikki lihat peittyvät kokonaan. Lisää lihojen sekaan kokonaisia kuorittuja porkkanoita ja sipuleita Myös juuriselleri antaa loistavaa makua.  Laita sekaan myös laakerin lehtiä.

Sitten vaan uuniin muhimaan 150 asteeseen noin 3 tuntia. Kääntele välillä paisteja ja lisää nestettä, että lihat pysyvät koko ajan nesteen alla.

Tiputa uunin lämpötila 100 asteeseen ja anna olla vielä vähintään 2 tuntia. Liha on valmista, kun tökkäät sitä vaikka puuhaarukalla ja se hajoaa saman tien.  Jos annat lihan olla vielä vaikkapa 2 tuntia vielä vajaassa 100 asteessa, niin liha vaan paranee, eli pilalle ei voi mennä kunhan pysyy kokoajan nesteessä.

Nosta ylikypsät lihat pois nesteestä ja revi ne lämpimänä johonkin laakeaan reikävuokaan, johon saat painon koko lihan päälle. 

Jätä liha prässäytymään painon alle yöksi kylmään. Aamulla kun irrotat lihan vuoasta, se lähtee levynä irti. Leikkaat paloja. Esilämmitä uunissa ja paista pinnat pannulla.

Siivilöi lihojen paistiliemi heti lämpimänä. Keittele paistilientä miedolla lämmöllä kasaan noin tunti. Lisää vähän punaviiniä ja keitä kasaan vielä toinen tunti.

%d bloggaajaa tykkää tästä: